środa, 5 czerwca 2013

Pyszne i zdrowe ciasto rabarbarowe

   


Słodkości ciąg dalszy. Pogoda niestety nas nie rozpieszcza, więc musimy spróbować poprawić nastrój czymś pysznym. Mam nadzieję, że świeżo upieczone ciasto rabarbarowe wg mojego przepisu chociaż troszkę was rozgrzeje!

Składniki:
2 szklanki mąki żytniej razowej
1 szklanka mleka roślinnego
3/4 szklanki cukru trzcinowego
1/2 szklanki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki mielonego siemienia lnianego
rabarbar

Miksujemy razem mleko i olej, a następnie stopniowo dodajemy sypkie składniki. Masę przelewamy do blaszki. Rabarbar obieramy, kroimy w kostkę i posypujemy nim ciasto. Całość pieczemy 45 minut w 200 stopniach. 





Łatwo, szybko i przyjemnie, a smak... zniewalajace słodko-kwaśne połączenie.

5 komentarzy:

  1. Przesyłam nominację :)

    http://deliture.blogspot.com/2013/06/liebster-blog-award.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Przesylam noninacje Liebster Blog Award
    frosch.blogspot,com

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzień dobry, Zwracam się z uprzejmą prośbą o podanie kontaktowego adresu e-mail na kontakt@blog-media.pl w celu umożliwienia przekazania propozycji współpracy. Pozdrawiam serdecznie, Magdalena

    OdpowiedzUsuń