Jako, że staram sie unikać produktów sojowych musiałam znaleźć jakąś alternatywę dla pasztetu, lub czegokolwiek, czym mogłabym posmarować chleb. Jak wiadomo potrzeba jest matką wynalazków, więc po podpatrzeniu kilku przepisów z innych blogów i ich małej modyfikacji powstała moja pasta.
Składniki:
Składniki:
400g fasoli jaś
5 suszonych pomidorów
4 łyżki przecieru pomidorowego
oregano
oregano
tymianek
pieprz zielony ziarnisty
sól
sól
Przygotowanie pasty jest banalnie proste. Fasolę gotujemyi wrzucamy do blendera. Następnie dodajemy pozostałe składniki i blendujemy na gładką masę. Do środka dolałam jeszcze odrobinę zalewy z pomidorów.
Gotową masą możemy smarować chleb, możemy z nich także uformować kotleciki, które wystarczy usmażyć na patelni
Gotową masą możemy smarować chleb, możemy z nich także uformować kotleciki, które wystarczy usmażyć na patelni
Ktoś chętny?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz