niedziela, 2 czerwca 2013

Fasolowa pasta pomidorowa

  


 Jako, że staram sie unikać produktów sojowych musiałam znaleźć jakąś alternatywę dla pasztetu, lub czegokolwiek, czym mogłabym posmarować chleb. Jak wiadomo potrzeba jest matką wynalazków, więc po podpatrzeniu kilku przepisów z innych blogów i ich małej modyfikacji powstała moja pasta.

Składniki:
400g fasoli jaś
5 suszonych pomidorów
4 łyżki przecieru pomidorowego
oregano
tymianek
pieprz zielony ziarnisty
sól

   Przygotowanie pasty jest banalnie proste. Fasolę gotujemyi wrzucamy do blendera. Następnie dodajemy pozostałe składniki i blendujemy na gładką masę. Do środka dolałam jeszcze odrobinę zalewy z pomidorów.

   Gotową masą  możemy smarować chleb, możemy z nich także uformować kotleciki, które wystarczy usmażyć na patelni
   Ktoś chętny?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz